Afterwork, modevecka, släktträff och födelsedag

I torsdags hade vi afterwork efter jobbet. Satt och drack cider på en filt i solen i Tivoliparken och sen gick vi till Banken och åt grillbuffé, drack drinkar och skrålade med trubaduren på uteservering. Very nice.  Lite trist att säga hejdå till Tove bara.

I fredags jobbade jag bara halvdag och hemifrån dessutom. Sen körde jag och kollade på lokalen som vi ska ha vår 25-årsfest i och sen bar det av till Köpenhamn med Alex.

När vi kom dit ösregnade det och jag mitt lilla nöt hade glömt paraplyerna (senila jag hade även glömt tandborste och underkläder, I like it fresh).  Jag lyckades därför köpa en regnrock i stl L i nån turistfälleaffär. Fanns inga mindre, tänkte att det skulle gå även om den såg lite stor ut. Den var ett skämt, axelsömmarna var typ vid mina armveck och det hade nog fått plats minst 2 pers till i den.

Sen drog vi iaf ut på modeveckan och solen tittade fram. Var på Won hundred-, Cheap Monday- och Wood Wood-visningarna.  Kul, men inte lika glammigt som förra året. Kanske inte så konstigt, med tanke på vilka visningar vi gick på. Inga spektakulära kläder heller direkt, även om det var en hel del fint. Sen var vi lite tråkigt vuxna och skippade faktiskt CM-festen, trots att det skulle vara  free beer, wine and vodka, och drog t hotellet.

Dagen efter steg vi upp tidigt, käkade hotellfrukosten och sen åkte jag direkt till Kalmar. Stoffe hoppade på i Hässle. Pappa hämtade oss i Kalmar och sen åkte vi till Boda för major släktträff, 43 pers.

Idag hade vi lite släkthäng på morgonen och sen åkte vi till Boda Nova-/Design house Stockholm-outlets. På kvällen firade vi min lilla mamma som fyller år! Åt middag på Cats. Nu är jag hemma i Lund igen.


Tidningen snodde min idé

Var kul på jobbet idag. Jag och Kristina skrev ett par frilansförfrågningar och jag är verkligen inne i ett kreativt stim just nu. Mindre kul var det när jag såg att en av Skånes största dagstidningar (inte Sydsvenskan) som jag mailade förra veckan med en artikelidé snott min idé rakt av.

Redaktören svarade inte ens på mitt mail, men två dagar senare har de gjort EXAKT samma artikel. Knappast ett sammanträffande. Så himla lågt och trist. Vill göra något, men vet inte vad.


Slö söndag- men fullspäckad vecka

Den här veckan kommer att bli intensiv. Som tur är, är jag en person som gillar att vara i rörelse och att det händer saker omkring mig, men jag behöver mina andningshål. Tur att den här helgen har varit så lugn!

Veckan som kommer ska jag:

-Köpa present till mamma

-Köpa bröllops/tackpresent till Jesper och Caitlin

-Växla pengar till resan

-Gå på bio och the Dark knight

-Fika med Karolina på onsdag

-Afterwork och middag på torsdag

-Åka till Köpenhamn för Copenhagen fashion week på fredag/lördag

-Åka till Kalmar för släktträff i stugan på lördag

-Åka till Hässleholm för att fira mamma på söndag

Goodness. Nästa vecka ska jag bara vara hemma och packa tror jag. Ja, och sen på fredagen bär det ju förstås av till San Fransisco.


Slö söndag

Idag är det en sån där halvtrist men praktiskt söndag. Förutom att bråka (minns inte riktigt om vad, tror det handlade om vilka färger vi skulle tvätta. Oh my) har vi handlat och tvättat. Jag har uppdaterat Collective och nu sitter jag och skriver på artiklar till Nöjesnytt. En höstmodespecial ska det bli, bland annat.

Alex spelar kort med några vänner i köket, så jag håller mig i vardagsrummet med min dator, några inspirerande modetidningar och högar med nytvättade kläder.

Det stora tvättningsmarathonet inför semestern har börjat, så nu får man gå runt i fulkläder i två veckor för att spara tvätt till resan. Undantaget modeveckan förstås, jag kommer redan sticka ut tillräckligt med min brist på designerväska, höga klackar och modehus kläder. Jag tänker åtminstone vara snygg, goddammit.


Vi skulle till Helsingborg, vi kom till Hawaii och Oslo

Igår blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade föreställt mig att det skulle vara strålande sol och vi skulle åka till Helsingborg, bada, shoppa och sen stanna kvarpå kvällen och sitta i hamnen och äta och dricka. Alternativt att vi skulle åka in till Malmö och strosa lite i Västra hamnen och gå på Nöjesguiden smygisen i Dockan och sen på kvällen skulle vi äta kräftor och se the Dark knight på bio.

Istället var vädergudarna emot oss och Alexander var bakis och jag trött (efter bara ett par timmars sömn). Vi cyklade ner på stan och kollade loppisen längs Södra esplanaden. Sen shoppade vi lite. Jag köpte en bok till, en kjol, ett linne och en strandklänning samt två kokböcker (pasta och tapas, så nu blir det definitvit tapas-fest nån gång). Sen lunchade vi på Stortorget.



På kvällen åt vi kräftor som planerat, men bion var helt bokad, så vi får ta det senare i veckan. Istälelt blev det TV-soffan och filmen Hawaii, Oslo som gick på Svt2. Riktigt bra, men oustägligt mörk och sorglig. Skandinaviskt mörker och diskbänksrealism.

Min pojkvän är en fullblodsegoist

Alexander kom hem klockan tre i natt. Han ligger fortfarande och sover, trots att jag försökt få upp honom två gånger (först halv nio och sen klockan nio). Båda gångerna har han mumlat att han vill sova lite till. Jävligt egoistiskt tycker jag.


Fucking friday

Jag hade nog lite fel innan. Nu är jag nämligen osedvanligt uttråkad. Att sitta hemma ensam en fredagskväll är inte okej. Jag är helt enkelt inte av de där barnen som kan roa sig själv. Och varför skulle man, när det finns andra människor som kan göra det åt en?


(Jag rekommenderar er att INTE bildgoogla "uttråkad" om ni är äckelmagade. Nu är jag inte uttåkad längre, jag är svimfärdig).


Fabulous Friday

Idag har varit en härlig dag. På jobbet var det ganska soft med veckomöte och jobbgenomgång. Sen var jag en effektiv lite arbetare och gjorde en telefonintervju och artikel. På lunchen åkte vi ner till Åhus. Vi åt lunch vid Sandras familjs stuga, sen badade vi och solade och åt kanelbullar på stranden. På tåget hem satt jag och Kristina och spånade idéer till frilansjobb och kom på riktigt många.

Sen var det snabbt hem och in i duschen (hade sand överallt). Hann pussa lite på Alexander som trugade i mig vatten, sen tog jag bussen till Malmö.  Träffade Ulrika och gick och käkade thaimat på en uteservering. Väldigt trevligt och supergod mat! Kul att prata med någon som läser lika mycket bloggar som jag, det är det inte många som gör.

Efter middagen tog jag bussen hem och nu väntar jag på Alex som är på mycket hemlig herrklubbsmiddag. Herregud, jag är typ ihop med en frimurare. Snart börjar han väl gå i kåpor och göra secret handshakes, eller vad nu frimurare gör.


Kamphundar och myskvällar

Eftersom jag är en sällsynt dålig bloggerska så får jag återigen köra en resumé (det här är ju trots allt en blogg för att jag ska kunna minnas mitt liv).

Söndag- Åkte till Dalby stenbrott på dagen och badade. Enormt vackert men en del läskigt folk av typen, hello jag är superbiff med rakad skalle, massor av tatueringar och det här är min lilla ofarliga rottweiler som lystrar till namnet Maneater.
På kvällen kom mamma, pappa och Carro hit och vi gick på Gräddhyllan och käkade på deras urfina innergård. Mysigt.



Måndags- jobbade på dagen och shoppade när jag kom hem. Köpte handväska, två par skor och fyra böcker. Försökte kolla på filmen Silk som jag hyrt, enormt dålig film med ett obefinligt tempo. När jag öppnade datorn och började fippla fick Alex nog och frågade om vi inte lika gärna kunde stänga av. Det gjorde vi.
Tisdags-tors, typ likadana dagar med jobb om dagarna och mys och cykelturer på kvällarna.

RSS 2.0