Julstämningen infinner sig

Veckan har förflutit lugnt och stilla. Jag och Elin var och spinnade i tisdags (very good) och dagen efter fikade jag med Charlotte. I torsdags drack jag och Alexander lite rödvin och myste och igår drack vi resten av vinet och såg Hancock (helt okej) och krängde godis.

Idag var vi på stan och lunchade med Carro och Stoffe på Café d'Italia- myspys. Vi gick lite på stan och sen stack jag och Alex hem för att städa, sätta upp adventsljusstakar och -stjärnan, baka pepparkakor och göra kryddnejlikeapelsiner. Så nu doftar det jul i lägenheten och är jättemysigt.  Det enda som drog ner stämningen lite var väl julskivan Alex lyckades hitta som mest innehöll powerballader från 80-talet. Plus att det jäkla kistyrtuben gick sönder (måste var nyfunnen armstyrka efter de hela två spinningpassen jag genomlidit).

Nu lagar vi kycklingfiléer fyllda med mozarella och prosciutto. Sen blir det Devil wears Prada och dricka glögg och äta nybakta pepparkakor. Det är regnigt, mulet och kallt så man vill helst inte lämna sitt mysiga, väldoftande och upplysta hem.

Imorgon kommer Maria och vi ska gå på skyltsöndagen och julstöket på Kulturen och sen blir det nog mer glöggande och kanske lite julgodisgörande (vet dock ej om det är en bra idé så här långt före jul...).


Underbara helg

Jag känner mig alldeles lugn och hel efter den här helgen. Det har varit en intensiv höst så jag behövde verkligen lite tid att landa. I fredags mötte Alexander mig på stationen sen gick vi och fikade på Patiesseriet. Jag åt Valhrona mjölkchokladmousse på passionsfrukttryffelbotten. I love love love patiesseriet.
Sen gick vi hem och lagade Pad thai och efter middagen stack jag hem till Karro. Hon, jag och Elin hade tjejkväll med rödvin och mycket sexsnack. Elin gjorde lite manikyr och handvård på oss och det var verkligen sådär mysigt übertjejigt.


På lördagen tog jag och Alex en riktig slappdag. Läste, promenerade och fikade. Sen blev klockan helt plötsligt jättemycket och det blev lite stressigt. Gjorde oss i ordning supersnabbt och drog ner till stationen där vi kastade i oss varsin macka på Subway och tog sen tåget till Krstd. Där mötte Christopher oss och sen gick vi till Lina och Marcus för att fira Linas födelsedag. Jättetrevligt och mysigt. Drack Smirnoff apple och spelade schalgerspel.


Idag har det varit jätteskönt. Sov ut. Åt havregrynsgrötfrukost. Läste ut min bok. Lagade örtkyckling. Gick promenad. Fikade och spelade TP. Snart ska vi laga tofu och portabello-wok och sen titta på Harry Potter Fenixorden. Världens bästa helg typ.


Rör på fläsket

Idag har jag tränat. Egentligen skulle man kunna sluta inlägget där, eftersom det uttalandet är tillräckligt märkligt för att förtjäna ett eget inlägg.

(Ja, jag vet att det är bra att träna och att man inte ska kokettera med sin otränighet- särskilt inte när man faktiskt har några kilo för mycket på sin arma kropp. Men va fan. Jag kör hårt på min hahaha-du-skulle-bara-veta-hur-fucking-otränad-jag-är-visst-är-det-tragikomiskt. Låt mig få ha det.)

Det gick bra. Jag tyckte inte ens det var så jobbigt. Vem vet, jag kanske testar det igen.


Home alone

Jag har varit ensam hemma i helgen. Alexander åkte hem för att hälsa på föräldrar, hjälpa till och skruva hyllor och festa med vänner. Jag stannade här nere.

Jobbade hemifrån halva dagen i fredags efter att ha gjort en intervju på förmiddagen. Åkte till Mimmi på kvällen. Beställde mat, köpte godis och kollade på Sex and the City-filmen. Åh, jag önskar att hon kunde flytta hit istället. Det skulle vara toppen- för henne också, inbillar jag mig. Under tiden är det skönt att ha henne så nära i alla fall.

Igår fikade jag med Maria (Katarinas kompis som nyss flyttat ner). Det var väldigt trevligt. Vi pratade jobb, förhållanden, flytt, Malmö, Afrika och allt möjligt. Trots att vi inte ens känner varandra. En lyckad första kompisdejt med andra ord.

Sen åkte jag hem och tittade på Desperate housewives-avsnitt hela kvällen och åt vitlöksbröd, kladdkaka och äggröra. Not good.
Matsituationen den här helgen har varit k a t a s t r o f. Jag kan aldrig bo själv igen. Jag kommer bli fet(are), ätstörd och apatisk.


Nu har jag ångest över ett modejobb som måste bli klart och över att lägenheten är sjukt smutsig. Plus att min cykel (om den ej blivit stulen) står på stationen, när den måste stå i förrådet.


RSS 2.0