Maria goes Engla

Just nu känner jag mig som en av de där bloggarna som ständigt flashar med ett onaturligt vardagslyxigt picture perfect-liv, där aldrig något går fel och aldrig någon blir besviken. Men jag kan inte låta bli, jag är euforisk just nu. Lördagen var nämligen ännu bättre än tidigare dagar.

Vi åkte till Mölle på morgonen- en av de vackraste platserna jag vet. Vi strosade runt bland de vackra husen med terrasser att döda för, svängde ner till hamnen där det var marknad. Lite roligt var det när vi gick in i en av affärerna och en lite bestämd dam stövlade in och ställde sig framför det fjorton-femtonåriga biträdet och frågade om de hade vykort. Tjejen i kassan börjar fnittra högljutt och nervöst, utan att svara.
- Men, de står ju rakt framför dig, säger tanten surt och pekar på vykortsstället på disken.
- Ja, jag blev så nervös att jag tänkte att de kanske inte hette vykort, svarar tjejen generat.


Mölle får en att drömma och sommarhus med gigantiska terasser och stora vita segelbåtar.

Det var stekande hett ute och efter att ha hängt lite i hamnen slog vi oss ner på en uteservering och beställde varmröt lax med nypotatis och romsås, himmelskt gott. Sen körde vi upp till Kullen och gick upp till fyren och satt på klipporna och tittade ut över det blå havet med alla små vita segelbåtar. Vi köpte glass (chokladglass och hallonsorbet= den ultimata kombon).

Sen tog vi bilen och svängde ner vid en skylt som markerade badplats, Ransvik, som vi sett på vägen upp. Det visade sig vara en supermysig liten badplats på klipporna med världens mysigaste café på klipporna. Vi badade i det iskalla vattnet. Badkrukan Maria doppade sig direkt för första gången ever (det var värsta kön till den lilla stegen ner i vattnet, så jag hade inget val. Mitt personlighetsdrag att inte vara till besvär eller vara i vägen vann över mitt badkrukiga jag).

På kvällen satt vi på Botulfs uteservering med Per, Elin och Fritz och drack ett gäng drinkar. Mycket mysigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0