Maria goes Engla

Just nu känner jag mig som en av de där bloggarna som ständigt flashar med ett onaturligt vardagslyxigt picture perfect-liv, där aldrig något går fel och aldrig någon blir besviken. Men jag kan inte låta bli, jag är euforisk just nu. Lördagen var nämligen ännu bättre än tidigare dagar.

Vi åkte till Mölle på morgonen- en av de vackraste platserna jag vet. Vi strosade runt bland de vackra husen med terrasser att döda för, svängde ner till hamnen där det var marknad. Lite roligt var det när vi gick in i en av affärerna och en lite bestämd dam stövlade in och ställde sig framför det fjorton-femtonåriga biträdet och frågade om de hade vykort. Tjejen i kassan börjar fnittra högljutt och nervöst, utan att svara.
- Men, de står ju rakt framför dig, säger tanten surt och pekar på vykortsstället på disken.
- Ja, jag blev så nervös att jag tänkte att de kanske inte hette vykort, svarar tjejen generat.


Mölle får en att drömma och sommarhus med gigantiska terasser och stora vita segelbåtar.

Det var stekande hett ute och efter att ha hängt lite i hamnen slog vi oss ner på en uteservering och beställde varmröt lax med nypotatis och romsås, himmelskt gott. Sen körde vi upp till Kullen och gick upp till fyren och satt på klipporna och tittade ut över det blå havet med alla små vita segelbåtar. Vi köpte glass (chokladglass och hallonsorbet= den ultimata kombon).

Sen tog vi bilen och svängde ner vid en skylt som markerade badplats, Ransvik, som vi sett på vägen upp. Det visade sig vara en supermysig liten badplats på klipporna med världens mysigaste café på klipporna. Vi badade i det iskalla vattnet. Badkrukan Maria doppade sig direkt för första gången ever (det var värsta kön till den lilla stegen ner i vattnet, så jag hade inget val. Mitt personlighetsdrag att inte vara till besvär eller vara i vägen vann över mitt badkrukiga jag).

På kvällen satt vi på Botulfs uteservering med Per, Elin och Fritz och drack ett gäng drinkar. Mycket mysigt.


Lata dagar i solen

Jag har haft två dagars semester nu och det känns ungefär som två veckor. Underbart.  Igår tog vi sovmorgon, åt frukost på balkongen och gick sedan en långpromenad. Under promenaden passade vi på att lämna in min cykel på lagning, luncha på CC house och hämta min bil. Sen körde vi till Lomma och solade ett par timmar.

Efter stranden blev det Nova och shopping inför USA-resan. Kjol och kofta från Filippa K, ett gäng REA-bikins (=provhyttstrauma) från Stadium och några toppar från Gina Tricot som blir bra på stranden. Köpte även på oss lite svindyra solskyddskrämer. Sen åt vi på Max och körde hem och tog cyklarna (vi hade hämtat min från cykelverkstaden efter stranden) och cyklade en lång tur bland hästar och åkrar. På kvällen blev det Guldkompassen och smoothies.


Idag åkte vi till Lomma igen och solade, strosade runt och åt glass. Sen köpte vi resväska till Alex och handlade en massa balkonggrejer på Plantagen. Nu på kvällen har vi pimpat vår balkong, grillat och cyklat.

Snart kommer Alex kompis Fredrik från Uppsala och hans kompis Therese. De kom nämligen hastigt och lustigt på att de ska åka till Amsterdam över helgen och ska sova här i natt. Så det blir väl lit rosé på vår balkongen (ska bli skönt att flasha alla våra snygga grejer med maritimttema som vi inhandlat). Jag älskar sommaren. Jag älskar semester. Varför finns måndagar?


Kent och Håkan

Underbara vecka. I tisdags var jag och fikade med Charlotte på Café d'Italia. Satt på uteserveringen och åt parmasallad. I onsdags jobbade jag hemifrån på dagen och på kvällen åkte jag, Mimmi och My till Sofiero i Helsingborg och såg Håkan och Kent. Apmysigt! Åt kycklingsallad och drack vin/flädersaft på filt först och sen dansade och sjöng vi till Håkan och blev kära. Sen var det dags för Kent. Det var fenomenalt.


My och jag på picknickfilten i väntan på Håkan och Kent på Sofiero

Jag har sett Håkan 6 ggr, men aldrig Kent, trots att de var mina husgudar när jag var tonåring. Det var smockat med folk och de spelade massor av de lite äldre låtarna som Blåjeans, 747 och Kevlarsjäl. Underbart! Sen skjutsade de mig in till stationen och jag kom hem vid halvetttiden och möttes av Alexander som kommit hem från sin Sverigeturné någon timme tidigare.

Åh Håkan.


Fenomenala Kent.

Pojkvänsfritt

I helgen hade jag PF några dagar nu, eftersom Alex åkte till Stockholm på lördagmorgonen. Vi hann med mysfredag med fika på patiesseriet, hyrfilm och falafelrulle.

Igår åkte jag till Malmö för att träffa Mimmi och Malin. Vi lunchade på den där Deli-grejen på Hansakompaniet, fikade på Espresso house och gick runt på stan. Vi var rätt sega på shoppingen, men kom igång lite i slutet. Jag köpte en svart jacka, ett par Converse och fem böcker. Praktiska grejer som behövs till USA-resan.


Sen åkte vi till Lund och handlade lite provianter (a.k.a. chips och vindruvor). Hemma hos mig gjorde vi oss i ordning och drack vin, lyssnade på musik och snackade. Vi skulle egentligen ha gått ut och ätit i Malmö och sen gått ut, men klockan blev väldigt mycket väldigt snabbt, så vi slängde oss på tåget och tog en buss ut till Folkets park för att gå på Cuba café.

Till slut fick vi en plats på uteserveringen och beställde in varsin drink. Jag fick nån jäkla sommarjobbare som bartender som inte visste vad en strawberry daiquiri var och blandade till nån stark drink som i alla fall smakade jordgubb, men inte påminde särskilt mycket om de strawberry daiquieries jag brukar dricka. Mimmi och Malin valde den andre bartendern och fick varsin underbart god pina colada. Livet är orättvist.


 


Mimmi på partyhumör i min hall


Sen dansade vi nån form av latinodans (eh ja, vi försökte i alla fall röra oss till musiken) på det trånga dansgolvet och blev uppbjudna av varsin kort latino (stället var överhuvudtaget befolkat av minimänniskor, jag med mina ynka 170 cm och klackar på kanske 3 cm kände mig som en jättinna). Det var bara att hänga med i snurrningar, höftrullningar och andra heta moves. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Sen blev det taxi till Lund för mig å Mimmi medan Malin skulle åka hem till sin syrra och sova.


Malin och jag i köket efter mycket oseriös "vinprovning"


Fylleringde Alexander som var ute på Stureplan. Han blev avundsjuk när han hörde att inträdet på Cuba Café var 40 kronor, Sturecompagniet tog 140. Malmö ftw!


Min pojkvän hetsar mig att shoppa

Jag tror att jag shoppade för mycket förra året. Jag tog död på känslan, hela det här året har jag därför känt mig tämligen ointresserad av att konsumera. Jag tror att allt jag köpte årets första halva var fem klänningar, två par blusar, en kofta och ett par skor samt en hel del strumpbyxor. Klänningarna var dessutom alla inköpta på MQ (bisarrt nog, med tanke på att jag hyst viss aversion mot den affären efter att ha växt upp i en stad där alla handlade allt där), till moderata priser.

Detta har varit till stor förtvivlan för min pojkvän. Han har nämligen inte tappat suget det minsta. Visserligen har hans garderob blivit allt fylligare men den naturliga följden av detta är självklart att hans bankkonto tunnare. Själv har jag sparat en hel del pengar, vilket självklart har stressat min stackars sambo och gjort att han känner sig som en sämre människa (vilket det visserligen är tänkbart att han faktiskt är).

Han har därför övergått i att försöka hetsa mig att köpa mer. Bland annat tjatar han om att jag ska införskaffa mig en designerväska. Den här helgen har dock varit lyckad för Alex del, då jag faktiskt spenderat 2500 kronor på kläder. Detta gör mig för en gångs skull till en större slösare än honom. Att det är med en ynka hundralapp gör tydligen inget. Det är nog mest känslan som räknas. Jag känner mig dock rätt säker på att läget kommer att ändras, med tanke på att månaden inte är slut än.


My summer so far...

Jag har varit extremt dålig på att uppdatera. Det har varit en rätt fullspäckad sommar hittills och sen när jag väl snott ihop ett långt "det här har jag gjort"-inlägg som jag sparade på datorn eftersom blogg.se vägrade funka just då, gick förstås min dator sönder. Yay.


Här kommer därför en kort resumé av några höjdpunkter under sommaren hittills, som troligen är ointressant för de flesta. Jag bryr mig dock inte, eftersom den här bloggen faktiskt är för min egen skull och jag varken är ute efter fame or fortune. Eller, man ska ju inte sticka under stol med att lite av det sistnämnda hade varit rätt trevligt, dock betvivlar jag att det skulle kunna komma genom några meningslösa ánteckningar i en blogg i vilket fall som helst. Det är bara att inse att jag aldrig kommer att bli någon Blondinbella ändå.


Siesta- Jag, Mimmi, My och Mys kompis Nina var där. Picknick i gräset, hänga i öltältet och förstås dansa och sjunga till alla bra band. Bäst var Håkan Hellström, Hästpojken och Billie the vision and the dancers.


Carros välkommen-hem-fest- Vi firade att lillasyster kommit hem från sin 9 månaders tur långtbortistan, med grillning och tropisk planka i partytält i trädgården. Sen blev det Kingans uteservering å dans till obergripliga schlagerhits.


Sthlm/Norrtälje/Partykryssning- Efter jobbresa t Umeå åkte jag t Sthlm för lite shopping å lunch + fika med Saga. Drog sen till Louise i Norrtälje och hade en helmysig fredagskväll och lördadag med massor av catching up + god mat och promenader vid vattnet (fantastiskt vackert). Sen blev det finlandsfärja för att fira Klara, Saga och Katarina. Vi va 25 pers som festade och dansade natten igenom- precis lika galet och lika mycket köttmarknad som man tror.


Midsommar- Väldigt lugn och mysig midsommarmiddag hemma, jag va dessutom sjukL, hemma med en kompis som kom. Sen trevlig grillning hos ett par kompisar dagen efter.


Edinburgh- Jag åkte till Edinburgh för att jobba, tog med mig Alexander och stannade även över helgen. Fantastiskt vacker stad! Åkte även på highland-tour till Loch Ness.


Den här helgen har också varit väldigt mysig. Sex and the city-filmen i torsdags med Karolina. Grillkväll i fredags hos oss. Några kompisar va här och vi satt i trädgården och grillade och drack vin. Sen blev det lite för många drinkar och en del dålig musik uppe i lägenheten. På lördagen åkte vi till Malmö för lite shopping. Tittade in hos Urbana som öppnat fin butik och träffade trevliga Ulrika för fika. På kvällen åt jag och Alex glass på Per Tutti, lagade lax och kollade på en av mina favoritfilmer, the Royal Tenenbaums. Idag har jag shoppat ännu mer (har tydligen fått tillbaka mitt shoppingsug), lunchat på Miljögården, storhandlat och ska kolla på Gone baby Gone ikväll.


Phew, nu var det klart. Kanske man kan börja blogga normalt igen sen.


RSS 2.0